Tilsætning af ny Dronning

Magasin og parringskassette. Her dog ifm klargøring af kassetterne til parring af jomfrudronninger.

Dronningeudskiftning. Det går lettere om foråret end senere på sæsonen. Vigtigt at familien er dronningeret (= har en dronning). Man klemmer så den gamle dronningen ihjel og smider hende ned i familien eller over skulderen – iflg en erfaren biavler. Herefter sættes en parringskassette, med en æglæggende dronning, ned på et magasin, med 2 sider avispapir (eller brunt papir fra vokstavlerne) i mellem – lav huller i papiret. PS! Tjek om bierne gnaver sig ind til hinanden, ellers laver familien bare selv en ny dronning og tilsætningen glipper.

Tilsætning af parret dronning via tilsætningsbur til en familie uden dronning.

Direkte tilsætning af en dronning. PS! hun smutter først ud til sidst i filmen
Ny Dronning er klistret af foderet fra tilsætningsburet – kan være farligt. PS! hun overlever.

Man sikre sig at der alligevel ikke går en dronning i familien (parret, uparret) og at der ikke er en (eller flere) dronning celler, som man ikke har set.

Det gøres ved at tilsætte en tavle med æg og unge larver fra anden familie. Bygger familien dronningeceller, mangler den en dronning. Man kan så lade dem lave sig en dronning på den tilsatte tavle – eller man fjerner tavle/dronningeceller.  Herefter flytter man et magasin med unge bier fra familien, til en anden ende af haven (bigården). Trækbierne vil flyve ”hjem” og kun unge ammebier bliver i magasinet. Så kan man tilsætte en købt – eller hjemmeparret dronning. Transport – eller tilsætningsburet (mange typer), klemmes ind i en honningtavle. Men man skal sikre, at der er mulighed for kontakt mellem familien og dronningen i buret. Husk at fjerne splitten, så dronningen kan komme ud. Ammebierne vil ofte tage godt imod dronningen og når hun er krøbet ud i stadet og gået i gang kan man sætte magasinet tilbage på stadet med avisside imellem.

Total Page Visits: 1572 - Today Page Visits: 5