Arkiv – gamle aktiviteter

Aktiviteter 2024

12. 10. kl. 14:00 Fremvisning af bi udstilling på Melsted gården

24. 09. kl. 19:00. Multihuset Østerlars. Oplæg og diskussion af sygdomsbehandling” på brugerniveau – varroa behandling og nyt fra forskningens verden ang. varroa behandling.

17. 09. I DAG kl. 19:00 i Cafeen i Multihuset Østerlars – Sensorik og honningbedømmelse. Smagspøver på en række forskellige honninger. Tag gerne din egen honning med

Den 23. juli var der “bimøde” hos Ole Hertz. Han viste “drift” i Trug stade, rundvisning i den store have. Og så fortalte han om biavl i Afrika og introducere os for Bladskærebier. Til sidst var der kaffe og kage.

Biavl Afrika
Biavl Afrika
Biavl Afrika
Biavl Afrika
Biavl i Afrika
Biavl i Afrika
Bladskærebier
Bladskærebier
Bladskærebier
Bladskærebier
Bladskærebier
Bladskærebier

Tirsdag d. 23. juli 2024. Kl. 19:00 – Emne: Forskellige driftsformer, herunder biavl i trug stader. Vært er Ole Hertz, Gudhjemvej 50.

Tirsdag den 9. juni kl. 19.00. Steen Knudsen viste sin bigård frem. Steen vil fortælle om sin dronningeavl og sin driftsform. Risenholmsvej 1, Østerlars. Ved indkørsel til ejendommen er der et skilt hvor der står “Honninghuset”.

Tirsdag, den 11. juni, kl. 19:00. Var der besøg i bigård der bestøver hvidkløver. Poul Kristoffersen vise en af sine bigårde frem. Bigården er placeret i nærheden af Brændesgårdshaven. Vi kan parkere umiddelbart før vejen ned til Brændesgårdshaven, på Højevejen (Svaneke). Poul har lovet at lave kaffe og medbringer også en kage.

9. april kl. 19:00 Multihuset Østerlars – Det nye Biavls register, CBR. Vi ser lige på det nye CBR og får registeret vore Bigårde. Husk MitID..

Lørdag den 23. marts, var der åbent hus i Multihuset Østerlars. Foreningen var tilstede med en lille bod….

9. marts. Gratis podekursus for tilmeldte. Lørdag d. 9. marts kl. 14-17, Multihuset Østerlars

13. februar kl. 19.00 i Multihuset: Generalforsamling i Bornholms Biavlerforening.

6. februar. Begynderkurset starter. Herefter møde hver 14. dag….

Aktiviteter 2023

12. december kl. 19.00 i Multihuset: Biavlskonsulent Lise Hansted fortæller om solitære bier i Danmark og vil også komme ind på konkurrence mellem honningbier og solitære bier.

27. november kl. 16.00 i Madkulturhuset på Melstedgård: Biavlermiddag kl. 16:00, for dem der vil spise med. Derefter foredrag ca. kl. 19.15 af Nicola Bradbear, skaber og leder af Bees for Development, der i mere end 30 år har arbejdet med udvikling af biavl i u-lande, været konsulent for FAO og har etableret bivenlige kommunale arealer i Wales. Nicola vil tale om BfDs arbejde og forsøg på at indføre “bivenlig biavl.” i Storbritanien. Nærmere information om tilmelding følger og om foredrag.

14. november kl. 19.00 i Multihuset: Flemming Vejsnæs fortæller om “Nye trusler mod biavlen . den asiatiske gedehams og om Apimondia i Chile og næste gang i København”

Scientists document over 500 bee species in Minnesota. Link til artiklen:

Lidt om biodiversitet…. tast Link

11. juli Ole Hertz, Giudhjemvej 50, kl 19.00. Dagens emne er trugstader og forskellige hjælpemidler i biavlen.

27. juni. kl. 19.00 Poul Erik Christoffersen. Bestøvning med honningbier i kløver. Adresse: Ibskervej 56

13. juni. kl. 19.00 Steen Knudsen. Tirsdagsbesøg: Test af bidronninger og driftssystemer. Sted:  Risenholmsvej 1, 3760

30. maj 2023. Den nye bestyrelse blev godkendt på den ekstraordinære generalforsamling..

30. maj. kl. 19:00.   2. ekstraordinær generalforsamling. Herefter – pollen og permahaver. Sted: Vera og Morten, Lyngbo Permahave, Krashavevej 34,  3760 Gudhjem

16. maj. kl. 19.00. Sted: Multihuset. Lotta Fabricius  og Preben Christiansen vil fortælle om deres økologiske biavl i Sverige. Varroa bekæmpelse, rådgivning, samt præsentation af Lottas bog: Hälsa från bikupan

13. maj Byg et humlebiboAflyst pga manglende tilledninger. Byg et “Humlebibo” (link til video) – og evt. noget til de vilde (enlige) bier. Skriv til kullor@gmail.com – hvis man deltager. Så laver jeg kaffe og køber kage…… Link til download af PDF-fil her.

19 april 2023 afholdt foreningen ekstraordinær generalforsamling (da flere bestyrelsesmedlemmer, har trukket sig fra bestyrelsen, er bestyrelsen – iflg vedtægterne – ikke længere beslutningsdygtig) Det var ikke muligt at få 5 bestyrelsesmedlemmer. Ændring til vedtægterne (bestyrelsen kan bestå af 3-7 medlemmer) blev vedtaget. Nu skal ændringerne endelig vedtages på 2. ekstraordinære generalforsamling.

25. marts 2023 – “Åben hus” i Multihuset Østerlars. Biavlerforeningen deltager med en “stand”, hvor der er plads til opslagstavler, biavlsmateriel og honningsalg.

1.marts. Podekursus – Multihuset Østerlars, kl. 19:00 for tilmeldte. Foreningen har indkøbt “grundstammer” og diverse podemateriale. Podekviste medbringer man selv, samt evt. en skarp kniv/hobbykniv, ellers finder vi ud af det. Foreningen indkøber kaffe og lidt drikkelse. Vi ses…

Aktiviteter 2022

Tirsdag d 21/6. kl. 19:00 Finn og Birte, “Den gamle skole”. Hovedemnet er indvintring, vinterfoder bestilling osv

Tirsdag d. 14/6 NB! kl. 16:30. Besøg i Bornholms mest fantastiske blomster og bihave, hos Mona Klippenberg, Kannekegårdsvej 5, 3760 Nexø. Tlf. 60551595. Bikube ved indkørsel. Monika og Michael Stoltze vil fortælle om samspil mellem havens planter og bier.

Tirsdag d. 7/6 Sværmhindring og udvidelse af bifamilier. Hos Steen Knudsen, Risenholmsvej 1, 3760 Gudhjem. Tlf: 23230130

Tirsdag d. 31/5 Kl. 19.00 Biavl med trugstader og demonstration af hjælpemidler. Hos Ole Hertz. Gudhjemvej 50, 3760 Gudhjem. Tlf: 21718861. Bikube ved indkørsel.

Søndag d. 29 maj. Dronning produktion til husbehov. Omlarvning. Aksel viste – og fortalte hvordan han gør og hvad andre gør og hvorfor man gør som man gør. Undertegnede prøvede også…..

en larve fiskes forsigtigt op vha “nålen”
larverne ned i kopperne
På med kopperne med larver og ned i magasinet, til de næsten “dronningløse” bier…

Lørdag d. 28 maj kl. 16:00. Dronning produktion til husbehov. Tilsætning af Jomfrudronning.

Der blev hentet unge bier til Parringskassen.

bier på plastik

Bierne blev børstet af, for at undgå honning snask på bierne, det kan de ikke tåle. De fleste gamle bier flyver op, men unge bier bliver på plastikken og sprøjtes til med vand.

De våde bier kommes i et glas. En jomfrudronning bliver tilsat, ved at “kaste hende” ned i glasset til de “våde bier”. Herefter blev bier og jomfrudronning hældt ned parringskassen.

fang dronningen

Småfamilierne fik en jomfrudronning via et tilsætningsbur. En familier fik dog tilsat en jomfrudronning via en kunstig “dronningcelle”. En stykke “længere voks”, er formet således at dronningen ikke kan komme ud i spidsen, men kan tigge mad. Toppen klemmes fast i tavlen, så den lukker for dronningen.

tilsætningsbur
kunstig dronningcelle

Mandag d. 23. maj. “Dronning produktion til husbehov”. Der blev klargjort en aflægger kasse med 4 dronning løse (forhåbentligt) små familier. Der blev blandet foder og næsten klargjort parrings kassetter. Næste fase bliver på på lørdag d. 28 maj, hvor familierne tjekkes for æg og der tilsættes en jomfru dronninger. Parrings kassetterne færdiggøres….. PS! bierne var fredelige og ingen blev stukket 🙂

Mandag d.16. maj. Aksel fortalte om dronning produktion til husbehov. Omlarvnings ramme, tilsætningsbur med følgebier, “trykkoger”….. osv osv. Der blev også plads til etablering af en aflægger, da en familie havde lavet flotte sværm celler.

Tirsdag 17. maj Kl 19.00  Börje Svensson – Fortæller om Biavl i Norge  og Sverige.

Lørdag d. 7. maj var der møde i Aksels bigård ved Lufthavnen om dronning produktion til husbehov.

Lørdag d. 30 april og 7. maj – Dronning produktion ved hos Aksel Jørgensen.

Tirsdag d. 26. april. Bjarne Hansen besøgte Begynderkurset. Han fortalte om sin biavl og en MASSE andet interessant.

Lørdag 23. april. Kl 14.00  Lise Hansted – biavl som ulandshjælp.

Lise Hansted fra Danmarks Biavlerforening vil fortælle om bier og biavl i Indien og om de projekter, DBF har været med til her. Indien er 3.214 km langt, og det betyder, at der er meget stor forskel på både bier og biavl fra nord til syd. I Indien findes de fleste honningbier lige fra de kæmpestore Apis dorsata til de allermindste Apis florea og her i mellem de europæiske og asiatiske honningbier, Apis mellifera og Apis cerana. Lise har boet i Indien i mange år, og har selv haft asiatiske honningbier.

Tirsdag d 1. marts til 3. maj 2022. Begynderkursus i biavl

Lørdag 5-03. Kl 16.00 Biavlermiddag – der er tilmelding – keimvera@gmail.com

Total Page Visits: 2273 - Today Page Visits: 2