Arkiv – aktiviteter 2022

Tirsdag d 21/6. kl. 19:00 Finn og Birte, “Den gamle skole”. Hovedemnet er indvintring, vinterfoder bestilling osv

Tirsdag d. 14/6 NB! kl. 16:30. Besøg i Bornholms mest fantastiske blomster og bihave, hos Mona Klippenberg, Kannekegårdsvej 5, 3760 Nexø. Tlf. 60551595. Bikube ved indkørsel. Monika og Michael Stoltze vil fortælle om samspil mellem havens planter og bier.

Tirsdag d. 7/6 Sværmhindring og udvidelse af bifamilier. Hos Steen Knudsen, Risenholmsvej 1, 3760 Gudhjem. Tlf: 23230130

Tirsdag d. 31/5 Kl. 19.00 Biavl med trugstader og demonstration af hjælpemidler. Hos Ole Hertz. Gudhjemvej 50, 3760 Gudhjem. Tlf: 21718861. Bikube ved indkørsel.

Søndag d. 29 maj. Dronning produktion til husbehov. Omlarvning. Aksel viste – og fortalte hvordan han gør og hvad andre gør og hvorfor man gør som man gør. Undertegnede prøvede også…..

Aksel omlarver med Allans briller…. VIGTIGT! husk dine briller….
en larve fiskes forsigtigt op vha “nålen”
larverne ned i kopperne
larve i kop
På med kopperne med larver og ned i magasinet, til de næsten “dronningløse” bier…

Lørdag d. 28 maj kl. 16:00. Dronning produktion til husbehov. Tilsætning af Jomfrudronning.

Der blev hentet unge bier til Parringskassen.

bier på plastik

Bierne blev børstet af, for at undgå honning snask på bierne, det kan de ikke tåle. De fleste gamle bier flyver op, men unge bier bliver på plastikken og sprøjtes til med vand.

De våde bier kommes i et glas. En jomfrudronning bliver tilsat, ved at “kaste hende” ned i glasset til de “våde bier”. Herefter blev bier og jomfrudronning hældt ned parringskassen.

fang dronningen
ned med dronningen
våde bier og jomfrudronning hældes ned i parringskassen
våde bier og dronning i kassen

Småfamilierne fik en jomfrudronning via et tilsætningsbur. En familier fik dog tilsat en jomfrudronning via en kunstig “dronningcelle”. En stykke “længere voks”, er formet således at dronningen ikke kan komme ud i spidsen, men kan tigge mad. Toppen klemmes fast i tavlen, så den lukker for dronningen.

tilsætningsbur
kunstig dronningcelle

Mandag d. 23. maj. “Dronning produktion til husbehov”. Der blev klargjort en aflægger kasse med 4 dronning løse (forhåbentligt) små familier. Der blev blandet foder og næsten klargjort parrings kassetter. Næste fase bliver på på lørdag d. 28 maj, hvor familierne tjekkes for æg og der tilsættes en jomfru dronninger. Parrings kassetterne færdiggøres….. PS! bierne var fredelige og ingen blev stukket 🙂

Mandag d.16. maj. Aksel fortalte om dronning produktion til husbehov. Omlarvnings ramme, tilsætningsbur med følgebier, “trykkoger”….. osv osv. Der blev også plads til etablering af en aflægger, da en familie havde lavet flotte sværm celler.

Tirsdag 17. maj Kl 19.00  Börje Svensson – Fortæller om Biavl i Norge  og Sverige.

Lørdag d. 7. maj var der møde i Aksels bigård ved Lufthavnen om dronning produktion til husbehov.

Lørdag d. 30 april og 7. maj – Dronning produktion ved hos Aksel Jørgensen.

Tirsdag d. 26. april. Bjarne Hansen besøgte Begynderkurset. Han fortalte om sin biavl og en MASSE andet interessant.

Lørdag 23. april. Kl 14.00  Lise Hansted – biavl som ulandshjælp.

Lise Hansted fra Danmarks Biavlerforening vil fortælle om bier og biavl i Indien og om de projekter, DBF har været med til her. Indien er 3.214 km langt, og det betyder, at der er meget stor forskel på både bier og biavl fra nord til syd. I Indien findes de fleste honningbier lige fra de kæmpestore Apis dorsata til de allermindste Apis florea og her i mellem de europæiske og asiatiske honningbier, Apis mellifera og Apis cerana. Lise har boet i Indien i mange år, og har selv haft asiatiske honningbier.

Tirsdag d 1. marts til 3. maj 2022. Begynderkursus i biavl

Lørdag 5-03. Kl 16.00 Biavlermiddag – der er tilmelding – keimvera@gmail.com

Total Page Visits: 561 - Today Page Visits: 1

Biavl