250 g farin, 3 æg, 500 g honning , 4 tskf. bagepulver, 4 tsk. Natron, 750 g hvedemel
2 tskf.kanel, 2 tskf. st.nelliker, 1 tskf. st. ingefær, 2 ½ dl.kærnemælk, 250g groft hakket figner, lidt hakket appelsinskal eller pommeransskal.
Sukker og æg piskes godt sammen. Honningen varmes evt. i vandbad tilden er tyndt flydende og piskes i æggesnapsen. Krydderier, natron og bagepulver blandes med melet og sigtes i dejen, mælken tilsættes og det hele blandes godt. Figner og appelsinskal tilsættes til sidst. Hældes i en velsmurt bradepande og bages ved 160 grader i ca. 1 time. Kagen sættes midt i ovnen der nødigt må åbnes den første ½ time.
Skær kagen i ca. 6 stykker der hver pakkes ind i pergament (jeg bruger stanniol med papirbagside).
Har godt af at stå og trække.
Her i huset holder den sommetider ½ år
Monna Boldt.