VANG honningkage

250 g farin, 3 æg, 500 g honning , 4 tskf. bagepulver,   4 tsk. Natron,   750 g hvedemel

2 tskf.kanel,   2 tskf. st.nelliker,   1 tskf. st. ingefær,  2 ½ dl.kærnemælk,   250g groft hakket figner,   lidt hakket appelsinskal eller pommeransskal.

Sukker og æg piskes godt sammen.   Honningen varmes evt. i vandbad tilden er tyndt flydende og piskes i æggesnapsen.   Krydderier, natron og bagepulver blandes med melet og sigtes i dejen, mælken tilsættes og det hele blandes godt.  Figner og appelsinskal tilsættes til sidst. Hældes i en velsmurt bradepande og bages ved 160 grader i ca. 1 time. Kagen sættes midt i ovnen der nødigt må åbnes den første ½ time.

Skær kagen i ca. 6 stykker der hver pakkes ind i pergament  (jeg bruger stanniol med papirbagside).

Har godt af at stå og trække.

Her i huset holder den sommetider ½  år

Monna Boldt.

20total visits,3visits today

biavl – honning – bornholm – bestøvning – bisværm