Æblekage med nødder og honning

Sådan gør du

Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Skrab vanilje-kornene ud af en stang vanilje og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker. Kog vand, honning og vanillestang op, og tilsæt æblerne. Damp dem møre under låg i 5 til ­10 min. Rør vanilje-kornene i. Afkøl æblerne helt i lagen.

Nødderasp: Hak mandler/nødder groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt 2 spsk lokal honning på panden, og rør en lille klat smør i, når den bobler. Vend nødder og 4 spsk rasp i og rør til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld blandingen på bagepapir, og køl den helt af.

 Du skal bruge

600 g danske æbler                                              Nødderasp:

1 stang vanilje                                                          100 g mandler/nødder

3/4 dl vand                                                                 1 økologisk citron

1/2 dl  honning                                                         2 spsk  honning

en lille klat smør

2 spsk rasp

 

Anret æblekagen: Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i fire ikke for store glas, eller anret i een stor skål.

Fordel flødeskum på toppen.

 

1179total visits,1visits today

biavl – honning – bornholm – bestøvning – bisværm