Sådan gør du
Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Skrab vanilje-kornene ud af en stang vanilje og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker. Kog vand, honning og vanillestang op, og tilsæt æblerne. Damp dem møre under låg i 5 til 10 min. Rør vanilje-kornene i. Afkøl æblerne helt i lagen.
Nødderasp: Hak mandler/nødder groft. Skræl citronen helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt 2 spsk lokal honning på panden, og rør en lille klat smør i, når den bobler. Vend nødder og 4 spsk rasp i og rør til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld blandingen på bagepapir, og køl den helt af.
Du skal bruge
600 g danske æbler Nødderasp:
1 stang vanilje 100 g mandler/nødder
3/4 dl vand 1 økologisk citron
1/2 dl honning 2 spsk honning
en lille klat smør
2 spsk rasp
Anret æblekagen: Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i fire ikke for store glas, eller anret i een stor skål.
Fordel flødeskum på toppen.