Mjød

Mjød krydret med ingefær eller søde bær

Grethe Madsens opskriftOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

5 liter vand

10 kg honning

5 dl. Lyst eller mørkt øl

200 gram fersk ingefær i tynde skiver eller 17 liter søde bær

1 brev vin gær

 

Skær ingefær i tyndeskiver.

Kog honning, vand og ingefær, skum og afkøl væsken til den er fingervarm (ikke over 30 grader).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rør gæren ud i øllet, som derefter tilsættes honning-vandet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opbevares i en beholder med låg der kan tilsættes et gærrør.

Rør i mjøden en gang imellem de første 2 uger. Herefter kan man si ingefæren fra, – ønskes en kraftig ingefærsmag, kan man vente med dette (smag jer frem). Herefter skal væsken gæres i yderligere mindst 3 uger.

 

Så er mjøden klar til at tappes på flasker. Lad den hvile køligt i mindst 1 uge så er den drikkeklar. Nydes afkølet.

* * * * * * * * * * *

Humle-drik

4 liter vand

6 dl. Sukker

1 dl. Flydende honning (sukkeret kan erstattes med honning)

1 tsk. Tørgær

2 citroner

1 dl. Humle

 

Vask citronerne og skær dem i skiver. Varm vand, sukker, honning, citronskiver og humle op til det er fingervarmt, max. 30 grader. Tilsæt tørgær og hæld væsken i en beholder med gærrør.

Lad det stå urørt i rums-temperatur i 7-9 dage. Hæld væsken igennem en sigte, – undgå at få bundfaldet med. Drikkes afkølet.

Rigtig god fornøjelse!

Køgemester Grethe Madsen – Nybroej 11, Østerlars – 3760 Gudhjem

Tlf.nr. 56495066/21249075 – Mail: grethe@madsen-bornholm.dk

Viking og middelalder  samt moderne mad  *   www.madsen-bornholm.dk

 

 

 

 

1307total visits,1visits today

biavl – honning – bornholm – bestøvning – bisværm